Nu är hela fältet kalkat

Nej, det är inte snö på nedre fältet utan handskyfflad kalk av bästa kvalité. Finns det något om heter jordbrukshantverk?
Nej, det är inte snö på nedre fältet utan handskyfflad kalk av bästa kvalité. Finns det något om heter jordbrukshantverk?

Någon gång borde man inse konsekvenserna av att vara tidsoptimist. Efter ett dagsverke är i alla fall hela fältet kalkat.

Planen för dagen var att kalka den del av fältet som jag inte kommit åt tidigare pågrund av diket. Sen skulle jag bränna upp sista högen, plöja marken och eventuellt hinna harva innan solen gick ner.

Det blev tills slut eldning och kalkning. Eldninges skötte sig själv men det blev mer jobb med kalkningen än jag räknar med. Fyllde ett halvt ton på släpkärran och sen var planen att låta traktorn köra själv medan jag gick bakom och skyfflade ut kalk.

Problemet var att jag inte var snabb nog. Även med ettans lågväxel hann jag inte skyffla kalk lika fort som traktorn körde. Så det blev att köra tio meter, stanna skyffla och sen köra igen. Sex lass hann jag få ut i alla fall så det blir närmare tre ton.

Gissar att jag kommer att ha en kropp som en grekisk gud när vårbruket är över. I alla fall förtjänar jag det som det känns nu.

2 reaktioner till “Nu är hela fältet kalkat”

 1. Så, får börja fundera på vad vi ska kalla dig sen då!
  Inte helt enkelt, Anders kommer ju (googlar jag) från Andreas – Ανδρέα – där förleden Andro- betyder ”man”. Fast kanske om man lägger på ett s på det: Andros?
  Finns ju en hel hög grekiska gudar vars namn slutar på -os.
  Och så får du ju en helt egen ö på köpet.
  😉
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Andros

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.