Marken plöjd

Så var nästa steg avklarat, men kan se var täckdikena går eftersom det blir lite ljusare fält på marken där.
Så var nästa steg avklarat, men kan se var täckdikena går eftersom det blir lite ljusare fält på marken där.

Det blev en lång dag i traktorn, men nu är i alla fall marken plöjd. Både stora marken och den lilla tegen bakom dammen.

Upptäckte en hel del nya stenar, speciellt bakom dammen. Emellanåt blev det tvärstopp när någon 100-kilosbumling skulle dras upp till ytan. men det vara bara att lyfta plogen lite så blev det framkomligt. Stenröjningen av den marken skjuter jag på framtiden.

Började plöja längs med dikena, men var lite för feg för att gå ända ut till kanten. Litar inte helt på att kanterna håller för traktorn.
Började plöja längs med dikena, men var lite för feg för att gå ända ut till kanten. Litar inte helt på att kanterna håller för traktorn. Foto: Kajsa Tottenhammar

Stora marken gick lättare. En och annan stubbe satte sig i plogen, men jag tröstar mig med att det kommer bara att bli bättre varje år.

Jag har en treskärig tegplog så det blev figurplöjning. Började längs dikeskanterna och sedan körde jag i allt mindre kvadrater in mot mitten. Strax efter klockan åtta på kvällen var fältet plöjt. I morgon står det harvning på programmet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.