Vad kan man göra åt blöta fläcken?

Hade hoppats att mina nya täckdiken skulle dra undan vattnet snabbare. Men det krävs nog mer djupgående åtgärder än plöjning och dikning för att luckra upp den här gala skogsmarken.
Hade hoppats att mina nya täckdiken skulle dra undan vattnet snabbare. Men det krävs nog mer djupgående åtgärder än plöjning och dikning för att luckra upp den här gamla skogsmarken.

Hur ska jag lösa problemet med den blöta fläcken? Först en grundlig genomplöjning och sen har jag legat och harvat i flera timmar. Nu får jag hoppas att sötväpplingen trivs och löser problemet.

Täckdikningen är avklarad men trots det har jag flera blöta fläckar på fältet. Men annat är kanske inte att vänta efter nästan en veckas regnande. Trodde lite att genomplöjningen skulle öka avrinningen, men med alla tunga maskiner som gått här på fältet det senaste året får man kanske ge det lite tid.

Så fort det torkat upp igen blir det en sista harvning och sen ska jag så gröngödslingen. Rödklöver och gul sötväppling är båda kvävefixerande och har dessutom djupa pålrötter. Så förhoppningsvis kommer markstrukturen att förbättras till nästa år.

Har fått tipset att köra igenom fältet med en alvluckrare/djupkultivator men det är inte lätt att hitta en sådan i närområdet. Nu får jag lägga mitt hopp hos naturen och hoppas att rejäla rötter ska får bort den blöta fläcken.

2 reaktioner till “Vad kan man göra åt blöta fläcken?”

  1. Hej Anders, jag vet att Sophie hade problem med stor blöt fläck. Du kan säkert få fram deras lösning på sodergarden.wordpress.com.
    Annette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.