Första natten med öppet fönster

Släppte in Dallas när jag gick ut med hunden i morse. Man skulle kunna tro att efter en natt utomhus borde han ha fått sitt lystmäte, men  ett öppet fönster verkar ända ha sin lockelse.
Släppte in Dallas när jag gick ut med hunden i morse. Man skulle kunna tro att efter en natt utomhus borde han ha fått sitt lystmäte, men ett öppet fönster verkar ända ha sin lockelse.

Nu gick det inte att vänta längre. Satte upp ett myggnät som passade hyfsat och sov min första natt med öppet fönster.

Bytte fönster i höstas och i sovrummet kan jag nu vila med öppet spjäll, utan att först ta bort klisterremsor och bära undan lösa innerfönster. Lite kyligt blir det med en yttertemperatur på 4 grader. Men med avstängt element och ett bra täcke går det bra.

Myggsäsongen har väl inte riktigt kommit igång men myggnät behövs ändå för att hålla hund och katt inne samt fladdermöss och köldtåliga insekter ute.

Gillar att somna till nattljuden. Rävar och hjortar som skäller på avstånd – och i övrigt skogens tystnad. Har en dryg kilometer till järnvägen och tåg som passerar är nästan det enda ljud som hörs här på nätterna. Enstaka flygplan hörs också – men jag har skaffat appen Flightradar så att jag har möjlighet att skriva till exempelvis Ryanair och klaga på att flight FR7427 passerade mig på 7000 meters höjd på väg från Alicante till Stockholm – och störde min nattsömn. Om jag hade lust.

Tror dessutom att nattluften är nyttig. Enda nackdelen är annars att fåglarna har en annan dygnsrytm än jag och börjar sitt jobb redan vid fyratiden på morgonen. Fast det finns sämre uppvaknanden än till fågelsång.

4 reaktioner till “Första natten med öppet fönster”

  1. Här diskuterar korparna rätt ofta på tidiga mornar, sådär vid 4-tiden. Fast det går att somna om till dem med. Snygg tapet!

    1. Tack, funderade mycket fram och tillbaka innan jag valde den tapeten. Har korpar här också men de brukar göra sina överflygningar dagtid.

  2. Väldigt fin tapet, hela bilden är som en idyllisk tavla med katten och allt. Eller som hos Pettson och Findus. 🙂 LM

    1. Pettson och Findus – den var bra. Har inte sett det så tidigare, men det ligger nog lite i det. 🙂 Ödslade mycket tid på att hitta rätt tapet, kul att du också gillar den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.