Din guide till livet på landet

Om

Mitt mål är att ta en liten bit av jorden och lämna den i bättre skick än när jag kom hit. Enkelt är det inte alltid, men det går åt rätt håll.
Mitt mål är att ta en liten bit av jorden och lämna den i bättre skick än när jag kom hit. Enkelt är det inte alltid, men det går åt rätt håll.

Om bloggen: Från Stockholm till vägens slut är en blogg som jag startade när jag flyttade ut till landet. Numera ligger den i träda eftersom jag istället lägger all min tid på min youtubekanal Anders på landet

Jag lever numera ett grönt liv på landet och är självbestämmande i mitt eget lilla paradis.
Jag lever numera ett grönt liv på landet och är självbestämmande i mitt eget lilla paradis.

Om mig: Jag har haft många olika faser i mitt liv. I flera år var jag globetrotter och tillbringade mer tid i Asien än i Sverige. Ett tag hade jag för mig att jag skulle doktorera i religionsvetenskap och skrev på en avhandling om meditation. Jag har arbetat som croupier, busschaufför, reseledare med mera. I drygt tjugo år var jag journalist på de stora tidningarna i Göteborg, Stockholm och Nyköping. Nu är jag egenföretagare och lantarbetare.

Om gården: Gården heter Larslund och huset är byggt runt 1850. Jag tittade på många gårdar innan jag valde den här. Mina krav var att det skulle gå att flytta in direkt, det skulle finnas el och vatten och att taket skulle vara i bra skick. Ska man flytta till landet är det viktigt att skaffa sig de bästa förutsättningarna. Gården är på 2,5 ha och efter att jag fällt skogen och återställt gammal åkermark är drygt hälften i odlingsbart skick..

Biodling är inte särskilt tidskrävande och en bra extrainkomst om man ska flytta till landet.
Biodling är inte särskilt tidskrävande och en bra extrainkomst om man ska flytta till landet.

Om djuren: Jag har en lapsk vallhund – Happi – och två fd katthemskatter.

//Anders

Den här såsen uppskattas av de flesta – mina andra chilisåser med röksmak och den extremstarka är mer för entusiasterna.

Min söta heta chilisås

Min huvudsakliga sysselsättning är mathantverk och idag tänkte jag bjuda på receptet till min chilisås Söt&Het. Älskar att använda den både

Läs mer

Relaterade inlägg

Maran

Maran är en hönsras som härstammar från Frankrike. Det är en kombinationsras som är känd för att ha exceptionellt fint

Läs mer

Rasstandard Maran

Ett sammandrag av rastandarden för maran höns från olika nationella maranklubbar. Länkar längst ner i dokumentet. Kroppsform Både höns och

Läs mer

Anders Möller

Lantlevande Youtuber

För drygt tio år sedan lämnade jag Stockholm för ett enklare liv på landet.
Men det blir aldrig som man tänkt sig – fast det kan bli bra ändå.

Anders Möller

Mina favoriter
Annons

Konsten att flytta till landet

Boken om mina första tio år som lantbo – med och motgångar.
Mina favoriter