En halv björk

Tur i oturen att björken lade sig åt rätt håll. Får se om jag ska spara den nedre halvan eller om även den ska hamna på vedbacken.
Tur i oturen att björken lade sig åt rätt håll. Får se om jag ska spara den nedre halvan eller om även den ska hamna på vedbacken.

Det blåste rätt rejält häromdagen. Blåste och regnade till den grad att katterna var innekatter för en dag. Alltid trevligt när de behagar göra mig sällskap. Ute hade blåsten berövat mig en halv björk.

Tänkte att det var något som såg konstigt ut, men det var först när jag kom närmare som jag upptäckte vad som hänt. Den ihärdiga nordanvinden hade tagit ner halva björken som står vid maskinskjulet.

Det blir lite avancerad motorsågning för att reda upp det problemet. Eller jag tror snarare att jag ska dra ner härvan med traktorn först. Börjar man såga i ett träd som hänger på det där sättet vet man aldrig vart det sprätter iväg när man börjar kapa. Och då vill jag inte står i vägen – särskilt inte med en motorsåg i handen.

Tur i oturen att det var nordanvind. Hade trädet lagt sig över mina maskiner hade jag blivit ledsen. Nu blir det istället ett bidrag till nästa års vedhög.

En kommentar till “En halv björk”

  1. Spar stammen och kapa ner grenarna kraftigt så får du förhoppningsvis en ny krona på björken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.