En dag för städning och organisation

En öppen bokhylla i snickeriet gör att maskiner och verktyg är lätta att plocka ut. Och att ställa tillbaka på rätt plats.
En öppen bokhylla i snickeriet gör att maskiner och verktyg är lätta att plocka ut. Och att ställa tillbaka på rätt plats.

Ibland får man ta ett steg tillbaka och tänka om. Har haft en billybokhylla som jag förvarat motorsåg med tillbehör samt diverse dunkar i blivande slungrummet. Nu har jag organiserat om.

Motorsåg och tillbehör har fått flytta ut utanför gamla svinstian. Bokhyllan hamnade på logen så att jag kan ha alla elverktyg lätt åtkomliga. Sen kommer jag att vinterförvara lådorna till bina i slungrummet. Helt logiskt när man ser det nu, men logiken förändras. När jag organiserade det hela förra gången så verkade det logiskt.

En sak som jag lärt mig är att undvika mellanlandningar. Saker och ting ska direkt till sin rätta plats, annars fördubblar man arbetsinsatsen. Därför gäller det att anpassa förvaringen till hur man faktiskt arbetar.

Jag har en guru på förvaringssidan: Förvaringsdrottningen. Även om hon mest är inriktad  på förvaring i mindre skala är principerna helt applicerbara på min situation. Det gäller att tänka ett par steg till.

Nu har jag lagt en dag på att flytta runt massa saker i ladugården. Men jag är rätt säker på att jag kommer att tjäna in de timmarna. Speciellt som jag slipper springa och leta efter massa saker. Ordnung müss sein.

4 reaktioner till “En dag för städning och organisation”

  1. Jag lärde mig av ”Få det gjort” att det som tar två minuter ska man göra direkt. Så man minimerar jobb som hamnar i surdegar. Bra råd som jag försöker följa i all sin enkelhet.

  2. Å vad roligt det var att läsa detta! Så kul att du har nytta av mina tips. Och du har helt rätt – det som var logiskt i början när man organiserade kanske inte blir logiskt efter ett tag, så det finns många anledningar till att gå igenom sina prylar med jämna mellanrum – inte bara för att rensa menar jag. Det blir alltid lite smartare tänkt också! Jag är också säker på att du har gjort en bra investering vad gäller tiden – du kommer att få igen den! Och så ska man inte underskatta den tillfredställelsen man känner när man har organiserat om:)

    1. Helt rätt. Man får acceptera att det är en ständigt pågående process, och att behoven dessutom varierar över året. Tycker bara det är lätt att vänja sig vid det existerande tillståndet. Då är det bra att sitta ner och fundera lite. Behöver tex köttkvarnen stå i köket? Om jag använder den en gång om året kanske den passar bättre någon annanstans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.