Hönsuppfödning del 14: Ska hönsen bli sams?

Hönsen har bott med bara ett hönsnät emellan större delen av sitt liv. Men de verkar ändå lite nyfikna när dörren öppnas.
Stor tupp liten höna. Hönsen har bott med bara ett hönsnät emellan större delen av sitt liv. Men de verkar ändå lite nyfikna när dörren öppnas.

Det börjar bli dags att släppa ihop mina två generationer med höns. De stora är snart fyra månader och de små är två.

Det finns en uppsjö av tips om hur man ska göra för att hålla konflikterna på en låg nivå. Men hur man än gör så kommer det att bli lite stökigt när nya hierarkier ska fastställas.

Jag har öppnat luckan mellan flockarna ett par gånger och något storbråk har inte utbrutet. Lite gruffande när några hönor hoppade in till de små. De små tupparna verkar inte riktigt ha fattat att de är just små så de mopsade sig mot hönorna. Konstigt nog var det hönorna som tog till flykten.

Det fick räcka med ett par timmars fraternisering den här gången. Nytt försök i morgon.

Annars fungerar de stora hönsen bra tillsammans. Nästan inget bråk. Lite spänning emellanåt när de får några riktiga godsaker och lite tjafsande när de ska upp på pinnarna inför natten. Annars verkar de komma bra överens. Kanske för att de har gott om plats. När någon gruffar är det bara för de andra att springa iväg, så är det över.

Hönsuppfödning del 13: 90 kg foder
Hönsuppfödning del 15: Snart dags för slakt

Så här började hönsen liv: Hönsuppfödning del 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.