Jag har en sång i huvudet

Tretti flaskor per kok – hade jag börjat fundera på hur många kok som behövs för att producera över 2000 flaskor hade jag bara blivit trött.
Tretti flaskor per kok – hade jag börjat fundera på hur många kok som behövs för att producera över 2000 flaskor hade jag bara blivit trött.

Jag har nu passerat 2000 tillverkade och sålda flaskor rabarberglögg och mitt i produktionen har jag fått en sång som fastnat i huvudet. Du vet hur det är – när den bara går runt runt hela tiden. 

Det har blivit glest mellan inläggen den senaste tiden – det beror på att jag lagt all energi på julhandeln. Det är nu jag ska ordna försörjningen för ett bra tag framåt – och det måste komma först. Om jag skrivit hade det blivit som ”Ur en kos dagbok”: Vaknade. Kokade glögg. Åt lite och kokade glögg. Åkte till en marknad. Sov. Vaknade. Kokade glögg… Tror du förstår.

En lärdom är att jag inte ska köra diskmaskinen samtidigt som jag är i full fart med glöggproduktionen – då går en av huvudsäkringarna in till gården.
En lärdom jag gjort är att jag inte ska köra diskmaskinen samtidigt som jag är i full fart med glöggproduktionen – då går en av huvudsäkringarna in till gården.

Nu börjar jag se slutet i alla fall. Är en bra bit in på nedersta lagret med flaskor på lastpallen och har bara en marknad kvar innan julefriden kan sänka sig över gården. Nu är det bara den här sången jag har i huvudet.

Jag lyssnar mycket på radio, både när jag kokar och när jag kör bil och den som lyssnar på Svensktoppen kan nog melodin till den här:

Jag trodde rabarberna fanns bara, bara på sommaren.
Jag trodde rabarberna fanns bara bara på sommaren.
Men du, rabarbern finns ju nu. Det finns rabarber fram till jul.”

Jag kan inte sjunga den för dig – av upphovsrättsliga skäl. Och för att den inte ska fastna hos dig också. Men här snurrar den hela tiden

13 reaktioner till “Jag har en sång i huvudet”

 1. Ja sjung den när du står och säljer, haha. 🙂

  Vi kan byta, jag har ”Per Ols Per Erik” i skallen sen minst ett år tillbaka. Det börjar bli tjatigt, omväxling vore trevligt.

  1. Värst är såna låtar om man är sjuk. Har haft feberperioder med musik i huvudet och då kommer man alltid att känna sig krasslig när man hör den låten.

   1. Det har jag inte råkat ut för, men det är många år sedan jag var sjuk så kanske har jag, men glömt.
    Men jag har verkligen en förmåga att få EN låt i huvudet som sen hänger kvar helt osannolikt länge. Före Per Ols Per Erik var det Flottarkärlek. Den hade jag i skallen i en så där 3 år.

  1. Receptet är hemligt. Men jag kan berätta att jag gör den på kallpressade rabarber – pressade i fruktpress. Sen tillsätter jag socker vatten och kryddor (kanel, kryddnejlika, ingefära och pomeransskal). Till slut pastöriserar jag glöggen och tappar den på varma flaskor.

 2. Jag kom osökt att tänka på Mikael B Tretows: Makalös manick -det är en evighetsmaskin. (fast jag gick inte länka)

 3. Hej Anders!
  God fortsättning!

  Tråkigt det där med körkortet, hoppas dock att det löste sig nu.
  Hoppas också att all din Julförsäljning gick bra!

  Jag har en fråga till dig:
  vad gör du med askan från din vedspis??
  Hittills slängde jag den bland syrenhäck (bondsyren) men läste någonstans att det inte är så bra.
  Visa säger att askan är bra att ha i komposten (min kompost består bara av ogräs och kokta/stekta rester av vår grönsaksmat; inga köttrester alls) men hur mycket ska jag ha av askan i den?

  Hälsar
  Elzbieta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.