Så blev jag viral

Google+ är en beroendeframkallande service när man börjar dra bra med trafik.
Google analytics är en beroendeframkallande service när man börjar dra bra med trafik.

För tio dagar sedan var jag glad över att min äggtext fått nytt genomslag. 1883 sidvisningar på en dag var nytt rekord. Men min text om kriminella tvålar exploderade på allvar i helgen. Och jag tillbringade söndagen med Google analytics.

Det här med att bli viral är ett relativt begrepp. För mig var det här en stor sak, men knappast av pandemiska proportioner. Det var ingen svininfluensa, den kan inte jämföras med en bild på en klänning... (Har själv inte fattat grejen) Men i min värld var det i alla fall ett rejält förkylningsutbrott. Viral är som sagt relativt.

Publicerade texten på fredagen och fick bra respons från mina vänner. Flera delningar. På lördagen rullade det på med bra trafik till bloggen men på söndagen smällde det till. Brukar ha ett par tre stycken aktiva användare på bloggen. På förmiddagen hade jag 20. Kändes helt lysande. Men det bara ökade. På eftermiddagen var det uppe i 80 personer och på kvällen uppåt 140. 140 läsare samtidigt!

Det är beroendeframkallande att sitta och titta på kartan där små cirklar bluppar upp och försvinner i takt med att läsarna hittar min blogg.
Det är beroendeframkallande att sitta och titta på kartan där små cirklar bluppar upp och försvinner i takt med att läsarna hittar min blogg.

Det finns de som hävdar motsatsen, men den som skriver vill bli läst. Jag kunde inte låta bli att gå in på Google analytics titt som tätt för att kolla in trafiken. Hämta ved, kolla GA. Koka kaffe, kolla GA. Äta middag, kolla GA.

Nerdigt, javisst, men det är en skön känsla att sitta och följa trafiken i realtid. Där kommer någon från Åbo, någon i Mariestad läser om mina höns. Stockholm, Göteborg och Malmö ligger som vanligt i topp, men nu är det två inne från Östersund.

Och naturligtvis, mitt i boomen så går mitt webbhotell ner. Från 140 visningar till 3 på bara några sekunder. Och inte gick det att komma fram till Binero heller. Efter ett tag kom felmedelandet upp: Störningar på alla tjänster. Frustration!

En halvtimme senare var sidan uppe igen, men antalet besökare hade halverats. Vem gillar eller delar en länk man inte kan öppna? Nåja. Jag har haft min lilla publicitetsboom och får vara nöjd med det. I morgon är det vardag igen.

Trodde jag, på förmiddagen var det över 200 aktiva besökare på bloggen. Först på eftermiddagen började det dala. Nu ska det bli spännande att se vilken nivå jag stabiliserar mig på.

Nej, det är ingen kurva över global uppvärmning utan bloggens utveckling de senaste veckorna. Igår blev det nytt personbästa med sidvisningar.
Nej, det är ingen kurva över global uppvärmning utan bloggens utveckling de senaste veckorna. Igår blev det nytt personbästa med 27.831 sidvisningar. Gamla rekordet låg på 1884 sidvisningar och då var jag väldigt nöjd.

 

5 reaktioner till “Så blev jag viral”

  1. Ja den flög över Atlanten och poppade upp i North Carolina USA. Tänk vad långt en hal tvål kan ta en om man halkar på den.
    Tack för en kul och nördigt intressant lantlivsblogg. Kanske någonstans långt in i hjärtat hoppasatt jag ( vi = jag och min fru Anette ) hittar ett liknande smultronställe. Nu lever vi Utvandrarliv istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.