Skogen på natten

Många tycker det är otäckt att vara i skogen på natten, men jag är övertygad om att du är säkrare där än i tunnelbanan. Här har jag gjort en film om att promenera i skogen nattetid.

Om man tycker skogen är fridfull på dagen så är det ingenting mot hur lugnt där är nattetid. Där kan man uppleva den absoluta tystnaden. Sen är det världar av skillnad mellan samma skog under olika årstider.

I en snötäckt skog med fullmåne och klar timmer behöver du ingen belysning alls på natten. Sommartid blir det å andra sidan aldrig riktigt mörkt eftersom man hela tiden kan se den ljusa himlen i norr.

För att uppleva den riktiga svartskogen får man ge sig ut i mulet väder på höst eller vår. Då får man känslan av det absoluta mörkret som bara bryts av pannlampans sken. Men det är rekommenderat att ha med sig en reservlampa. Tar ljuset slut kan det vara överraskande svårt att hitta hem.

2 reaktioner till “Skogen på natten”

  1. Älskar skogen på natten, men varför förstöra promenaden med pannlampa? (Nu var jag nog katt i mitt förra liv så jag inser att andra inte riktigt har mitt mörkerseende)

    1. Beror helt på förutsättningarna. Med snötäcke och måne klarar jag mig bra – men saknas båda så ser jag ingen ting. Och ska man filma är kraven ännu högre… 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.