Hedern har ett pris

Annons
Dela gärna
Har man heder så borde man vara villig att stå upp för den, även om det innebär frostiga relationer till män med stora plånböcker.
Har man heder så borde man vara villig att stå upp för den, även om det innebär frostiga relationer till män med stora plånböcker.

Jag skulle kunna skriva att det är fel att piska bloggare, men då kunde jag misstänkas för att tala i egen sak. Skriver jag däremot att förtrycket mot kvinnor i Saudiarabien är extremt kanske jag har lite mer trovärdighet.

Det här är ingen politisk blogg och själv är jag relativt opålitlisk. Med vissa undantag kan min röst falla lite hur som helst och det har den gjort genom åren. Men just nu förstår jag inte hur Sveriges fyra seriösa högerpartier tänker. Vad betyder det när de säger att vi måste “normalisera våra relationer med Saudiarabien”? Ska vi mildra Wallströms sakligt korrekta kritik för att den kan kosta? “Om ni dömer våldtagna kvinnor till spöstraff så är det er inre angelägenhet och vi tänker inte lägga oss i så länge ni gör affärer med oss.”

Carl Bildt säger att kritik mot Saudiarabien eventuellt kanske kan kosta tusentals jobb. Jag säger att det finns ingen heder i att bara stå upp för mänskliga rättigheter om det inte kostar något.

Annons

De fyra partiledarna har aldrig tvekat att med rätta kritisera Kuba för dess brister i mänskliga rättigheter. Kuba som vi har relativt små handelsförbindelser med. Jag tror att heder kostar. Och är man inte villig att betala för den så har man till slut ingen kvar.

Man borde få säga att man tycker den groteska lagstiftningen i Saudiarabien är fel. Att en kvinna som vistas ute utan en nära manlig släkting som övervakare inte ska skylla sig själv om hon råkar illa ut. Man borde få säga det. I Saudiarabien är det dyrt att säga det, för svenska politiker är samma yttrande relativt billigt. I Saudiarabien riskerar man spöstraff – i Sverige får man de borgliga partiledarna och Carl Bildt emot sig. Men jag tror att det är ett pris som de flesta hederliga svenskar är villiga att betala.

Vem vet jag kanske förlorar en del kunder på det här inlägget men då är det ett pris jag är villig att betala.

Annons

2 reaktioner till “Hedern har ett pris”

  1. Jag tänker som du. Hyckleri på många plan.

    Det är en märklig värld vi lever i……eller snarare en märklig värld vi skapar åt oss själva. Där pengar är värdeskala för allt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.