Funderingar om höns

Nu när jag blir lantbo på heltid tänkte jag skaffa lite djur också. Höns står högt på priolistan, sen kommer grisar och kanske gäss. Vad gör man inte för att uppfylla sin egen bild av sörgårdsidyll.

I planen ligger också att göra hönshuset beboligt så fort temperaturen börjar stiga. Bort sett från rengöring behöver jag fixa det spruckna cementgolvet. I övrigt lär allt vara redo för inflytt. Funderade ett tag på att testa Seymoores  Balfourmetod med tre inhägnader utanför hönshuset – men det blir nog helt frispringade höns till att börja med. Går de för hårt åt odlingarna får jag väl tänka om. Eller om räven blir för närgången. Men då får jag å andra sidan användning för bössan som stått och samlat damm hela jaktsäsongen.

När det gäller ras så lutar det nog åt att jag skaffar uttjänta värphöns. Känns lite bra att låta fabrikshönsen pensionera sig här på Larslund. Och mitt eget äggbehov är inte överväldigande.

Får se hur många jag skaffar. Har sett olika mått – höns per m2 eller höns per meter sittpinne. Ska i alla fall inte bli överbefolkat.

Sen får jag hoppas att Pumah inte blir för förtjust i fåglarna. Men för henne är det ändå mest ekorre som gäller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.