Kycklingarna flyttade

Kunde ha varit grillad kyckling under värmelampan, men de här är lite för råa för min smak. Har sträckt en handduk över halva pallkragen för att hålla värmen lite bättre.
Kunde ha varit grillad kyckling under värmelampan, men de här är lite för råa för min smak. Har sträckt en handduk över halva pallkragen för att hålla värmen lite bättre.

Av erfarenhet vet jag att en vecka är max om man ska ha kycklingar inomhus. Sen börjar lukten bli besvärande. Även om man gillar höns – så sprider de ingen väldoft.

Önskar jag hade en uppvärmd lokal så det var lätt att börja kläcka tidigt på året, men man får ta det man har. Nu kör jag på en vecka inne och sen ut i gäststugan.

Det var inga problem att fånga in kycklingarna. Man får bara se till att ha ett lagom grepp om de små dunbollarna. Man vill inte tappa dem med risk att de bryter sig på något sätt.

Först ner med kycklingarna i en flyttlåda och sen flyttade jag ner pallkragarna, maten och värmelampan. De fick hålla sig i lådan någon timme så det han bli varmt på nya boplatsen.

Det finns en del grundregler för värmelampan – om kycklingarna trängs under den så hänger den för högt, ligger de i en cirkel runt den så är det för varmt. Själv föredrar jag det senare alternativet. Så kan kycklingarna själva välja hur varmt de vill ha det. Sen sätter jag mat och vatten en liten bit ifrån – om de får ge sig ut i kylan (under 35 grader) så stimuleras fjäderväxten har jag hört.

Nu får de hållas några veckor i gäststugan och när de har fått lite fjädrar så får de flytta ut i unghönsrummet jag byggde förra året.

En kommentar till “Kycklingarna flyttade”

  1. Ja det är mycket man önskade att man hade, men som du säger man får ta det man har. Vi får vänta ännu längre på året med våra kycklingar eftersom att vi inte har något hönshus färdigt överhuvudtaget. Jag hoppas verkligen att vi hinner få det fixat i april så att vi har hönsen under sommaren. Men fram till dess får vi nöja oss att följa hur det går för dina små dunbollar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.