Hönsuppfödning del 10: Kycklingarna flyttade till lagården

Nu har kycklingarna fått lite mer utrymme. Byggde om halva svinstian till kycklingstall.

Det sägs att kycklingar vänjer sig fort - men de har fortfarande inte särskilt stort förtroende för mig. Sticker in i hörnet när jag byter vatten. Det tycker jag är lite dåligt.
Det sägs att kycklingar vänjer sig fort – men de har fortfarande inte särskilt stort förtroende för mig. Sticker in i hörnet när jag byter vatten. Det tycker jag är lite dåligt.

Trodde det skulle gå att bygga om på ett par timmar, men det blev ett heldagsprojekt. Som med det mesta. Tog bort de gamla rostiga näten och ersatte med kompostgaller. Fick byta en del bräder som var gnagda på också.

Sen får man ta vad man har. En gammal garderobsdörr fick bli avgränsare mot resten av stian. Satte upp ett gammalt stålnät på väggen framför några gamla råtthål. Borde kanske ha bytt väggbrädorna – men hade jag börjat riva i det där hade det blivit en ladugårdsrenovering istället för kycklingstall.

Sen hittade jag en rulle underlagsfoam som jag la på golvet. Alltid förbättrar det kycklingarna komfort något. Sist en gammal plastmatta som fick täcka golvet och fortsätta upp på väggen så långt den räckte. Ser rätt ok ut om man inte tittar för noga.

Kycklingarna var inte allt för pigga på att flytta, så det blev lite jagande. Men nu verkar de nöjda. Äter bra och alla 18 ser pigga och friska ut.

Hönsuppfödning del 11: Fem veckor
Hönsuppfödning del 9: Kycklingarna en vecka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.