Lära katt använda kattlucka

Till slut har även Dallas lärt sig hur man använder en kattlucka. Marlon fattade efter ett par dagar men Dallas var inte lika snabbtänkt.

Att man kan ta sig igenom en upptejpad kattlucka fattade båda katterna genast. Men att den går att öppna tog det en månad för Dallas att förstå.
Att man kan ta sig igenom en upptejpad kattlucka fattade båda katterna genast. Men att den går att öppna tog det en månad för Dallas att förstå.

Det har gått en månad sedan jag monterade min kattlucka men först idag tog sig Dallas in på egen hand. När luckan var ny hade jag den upptejpad ett par dagar för att de skulle förstå att det var deras egen ingång. Och det var inga problem för dem. Men sen tog jag bort tejpen.

Marlon fattade efter ett par dagar och öppnar nu luckan med tassen innan han kryper igenom. Men det är ett litet motstånd från magnetlåset den första biten och det har hittills varit oöverkomligt för Dallas. Trodde han skulle lära sig av att se sin kompis, men gång på gång har jag sett Marlon komma in samtidigt som Dallas sitter utanför och jamar.

Hundar har jag lärt massor av saker men katter är svårare att dressera. Har försökt att bara släppa in och ut honom genom luckan. När han velat ut har jag gått fram och gläntat lite på luckan och då har han hoppat ut.

Men idag, efter flera veckors träning, dök till sist Dallas upp inomhus utan att jag behövde öppna för honom. Nu återstår det bara att se om han kan det i morgon också.

3 reaktioner till “Lära katt använda kattlucka”

  1. Roligt att han också börjar kunna. En hade byggt en ringklocka med en bräda över vid dörren. När katten satte sig, eller petade på den, så ringde det på dörren. Vet ej om de ångrade bygget snart, det kan ju bli ett himla ringande i dörren hela dan. Kattluckan är ju betydligt smidigare. 🙂 LM

    1. Mina föräldrars katt hoppade på dörrhandtaget när hon ville in och krävde 24 timmars service. Då är kattlucka bra. Nackdelen är att jag inser mer och mer hur lite katterna behöver mig. De kommer och går som de vill – jamar om det blir för lite mat i matskålen (den ska vara full) och förväntar sig att jag ska ställa upp och klappa när de är på det humöret. Det är bara att inse – katter har inga hussar, de har tjänstefolk. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.