Två nya medlemmar i hushållet

Marlon och von Dallas vilar under min säng. Än så länge ser jag inte skillnad på dem, men lyckligtvis har Marlon en vit fläck på bröstet.
Marlon och von Dallas vilar under min säng. Än så länge ser jag inte skillnad på dem, men lyckligtvis har Marlon en vit fläck på bröstet.

Då har jag tagit första steget mot att bli en cat-lady, eller lord kanske det borde vara. Har adopterat två hemlösa katter från Örebro katthem. Räknar med att det ska ta lite tid innan de känner sig trygga, men det är åtminstone lite sällskap till kycklingarna

Marlon och von Dallas är två unga herrar som haft det lite tufft i livet. Marlon kommer från Östra Mark utanför Örebro dit hans mamma en dag dök upp och bosatte sig. I slutet på oktober förra året kom han till ett jourhem. Von Dallas dök plötsligt en dag upp hos en familj utanför Odensbacken och ville inte flytta, men där kunde han inte stanna eftersom de hade allergi. Även Dallas kom till ett jourhem vid samma tid som Marlon. Och nu bor de i Vingåker.

 

Det är nu första dagen för katterna hemma hos mig och de är lite försiktiga. När jag släppte ut dem ur transportburarna gick de en liten runda och nosade. För tillfället har jag ingen aning om var de är. Ibland ligger de under min säng, sen är de bara borta.

Som tysta svarta skuggor rör de sig runt i huset. Och hittar utrymmen som jag inte visste fanns. Utrymmen som jag inte heller kommit ihåg att dammsuga – men nu har jag två automatiska dammvippor istället.

Tror att de snart kommer att finna sig tillrätta. De har redan lekt lite med saker som de hittat och Marlon tillbringade en bra stund på fönsterbrädan där han kunde spana ut över sina blivande jaktmarker.

 

6 reaktioner till “Två nya medlemmar i hushållet”

 1. Kalas! De har kissarna har kommit till himmelriket! Än så länge är det kissen som är smalast och längst i kroppen som är Von Dallas. Det syns ju såklart inte på bilden, men när de drar förbi i lek och sus kan man se skillnaden. Och det är kul att de blev vänner på katthemmet och får bli gårdskamrater hos dig.
  Mikael / Katthemmet

  1. Det tog inte lång stund för mig att se skillnad. Nackdelen med två svarta katter är att de försvinner lätt… De hoppar ner och lägger sig under sängen, 20 minuter senare kommer de upp från nerevåningen och jag har inte märkt att de gått ner. Just nu är de försvunna båda två. De hittar nya gömställen hela tiden.

 2. Hej!
  Jag var jourmatte åt den lilla Von Dallas åh det ska bli så spännande att följa både honom och Marlon här 🙂 Tror de båda kommer skänka dig otroligt många roliga och mysiga stunder i livet. /Catrine

 3. Vad säger Pumah om de nya familjemedlemmarna? Har du funderat på krocketdatum förresten? Kram Tove

  1. Pumah har inte träffat dem än, men hon bor ju med två katter hos matte så jag tror inte det blir några problem. krocketen kär vi väl i maj som vanligt. Johan har lovat att sköta administrationen hos er och jag är ju alltid här, så han behöver bara bestämma sig. 🙂

 4. Marlon till vänster (smalare nos) och Von Dallas till höger. 🙂 Kul att se att de har fått ett bra hem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.