Min lavendel är inte i fas

Hade förberett några fröbrätten och sått lavendel och kvanne. Sen var det meningen att de skulle få en månad utomhus. Men de hade för bråttom.
Hade förberett några fröbrätten och sått lavendel och kvanne. Sen var det meningen att de skulle få en månad utomhus. Men de hade för bråttom.

Brukar fröså en omgång lavendel varje vinter. I år blir det i litet större skala men den senaste fröomgången följer inte mina rutiner.

Tidigare år har jag sått i fröbrätten och sen ställt ut dem för att stratifieras någon månad. Tänkte göra likadant i år – men såg på fröpåsen att de helst skulle stå varmt några veckor innan man sätter ut dem. Och varför inte.

Sen var det ju inte meningen att de skulle börja gro. Men i förrgår hade det kommit upp ett antal små hjärtblad på taniga stjälkar. Att utsätta min lavendel för utetemperaturer nu skulle garanterat betyda döden för dem. Så nu får de dela odlingslampa med mina chilis.

Det blir sällan som man tänkt sig, men det kan bli bra ändå.

2 reaktioner till “Min lavendel är inte i fas”

  1. Hej! Var fick du tag på dessa såbrätten i den storleken?
    /fd Gilbert (alternativ.nu)

    1. Lindbloms fröer. Har testat flera olika storlekar nu och de här – QuickPot QP 104 – är de som passar mina behov bäst. Går både att plantera om i krukor och sätta ut direkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.