Vedspisen startad för vintern

Det är svårt att se smuts på en svart vedspis men när man börjar elda är det bara att se var det ryker någonstans.
Det är svårt att se smuts på en svart vedspis men när man börjar elda är det bara att se var det ryker någonstans.

Igår drog jag igång vedspisen för säsongen. Jag skulle ha torkat av den innan eftersom den fungerat som avställningsyta bredvid spisen.

Somarens loppisfynd är behandlad med salt och vinäger – men det glänsande resultat som SVT utlovade uppnådde jag aldrig med den metoden.
Sommarens loppisfynd är behandlad med salt och vinäger – men det glänsande resultat som SVT utlovade uppnådde jag aldrig med den metoden.

Nu när jag håller på med produktion i köket så har vedspisen varit en behändig avställningsyta för varma kittlar och stekpannor. Så innan jag tände på skulle jag torkat av den ordentligt. Nu fick jag finna mig i att det luktar bränt i huset.

Ett skäl till att det dröjt med eldandet är ett loppisfynd från i somras. En vattenbehållare till vedspisen som passar riktigt bra bredvid. Jag hade tänkt putsa upp den innan den kom på plats men de ambitionerna har inte förvekligats förrän nu.

Den uppnådda aldrig det kopparglänsande resultat jag hoppats på men den ser ok ut i alla fall. Får se om jag blir på putshumör igen längre fram.

En kommentar till “Vedspisen startad för vintern”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.