Sovrummet renoverat

Efter mycket om och men... Klart för inflyttning.
Efter mycket om och men… Klart för inflyttning. Tapeten heter Karlslund och är från Borås tapeter. Hade varit roligt om den hetat Larslund som gården – but close enough.

Då var vinterns första projekt avslutat. (Ett vinterprojekt som startade i somras…) Mitt master bedroom är äntligen klart. Kunde gått betydligt snabbare men som vanligt har jag haft alldeles för mycket idéer. Nu kan jag i alla fall flytta in i mitt nyrenoverade sovrum.

Det har blivit mycket spacklande över de gamla rosa vävtapeterna och fortfarande upptäcker jag små ospacklade hål, ledningar som inte är fastspikade och ändan på någon list som inte blivit målad. Men nu  förklarar jag i alla fall rummet som färdigrenoverat. Nu är det lyxprojekten som tillkommer – rörspisens eldstad ska muras om och till sommaren planerar jag att få upp en balkong med utsikt över ägorna. Sen har jag det perfekta sovrummet. Utan säng iofs. Det är nästa vinterprojekt. Hade förstås varit enklare att köpa en – men jag har en vision – och då får man bygga själv.

Det har varit många beslut inför renoveringen. Färg, panel, tapet (finns alldeles för många) och vad jag skulle göra med golvet. Till slut blev det såpskurat. Även om det är det senaste trendgolvet så tror jag det är en långsiktig lösning. (Man ska bara komma ihåg att vattnet måste vara KALLT.)

När jag flyttade in var det rosa vävtapet, dito plastmatta och två väggfasta garderober i rummet.
När jag flyttade in var det rosa vävtapet, dito plastmatta och två väggfasta garderober i rummet.

Är väldigt nöjd med rummet nu. Helt annorlunda än när jag flyttade in. Tycker att det är husets bästa rum – morgonsol i ett fönster – med utsikt över gårdsplanen. Andra fönstret ligger i söderläge och blickar ut över dammen – eller kommer att göra när jag ansat flädern.

Rummet har egen toalett, rörspis och walk-in-closet. Ett bra ställe att tillbringa vintern.

2 reaktioner till “Sovrummet renoverat”

  1. Det var verkligen ett lyft för rummet, spännande att du ska bygga din säng själv förresten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.