DDOS-attack hotar #blogg100

Mitt webbhotell Binero har problem med DDOS-attacker som överbelastar servrarna. För mig innebär det problem när jag försöker få iväg mina inlägg i tid. Nu tror jag inte attackerna är riktade direkt mot mig, men följden blir att jag riskerar att missa ett komplett #blogg100.

Störning på störning från dessa DDOS:are. Idag har det varit upp och ner hela tiden.
Störning på störning från dessa DDOS:are. Idag har det varit upp och ner hela tiden.

En DDOS-attack är en överbelastningsattack där massor av datorer tas över och skickar förfrågningar till ett utvalt mål. Till slut hinner inte servern med och går ner, eller så blir det väldigt segt för legitima användare.

Har ingen aning om det är just Binero som drabbas. Har ni som ligger på andra webbhotell också problem? Har annars varit väldigt nöjd med Binero, särskilt att de har snabb support. Och det känns inte sjysst att hoppa av bara för att andra angriper dem.

Samtidigt är det roligare att blogga om om det går att skriva – och att läsa. Statistiken går naturligtvis ner till noll när servrarna stänger ner. Och jag vet själv hur irriterad man blir när länkarna inte fungerar. Hellre ett direkt felmeddelande än att vänta i 30 sek, datorn fryser för att sen få veta att ”servern kunde inte nås”.

Så idag får det bli ett snabbt nödinlägg istället för min planerade sammanställning om hur man omvandlar skog till åkermark.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.