Dags att skörda Espelette

Espelette fick bli första lgret i torken. Går att toka dem på snöre också – ser väldigt julfint ut - men har man en ny tork så är det roligt att använda den.
Espelette fick bli första lagret i torken. Går att torka dem på snöre också – ser väldigt julfint ut – men har man en ny tork så är det roligt att använda den.

Mina första Espelette har nu färgat ut och är klara att ätas. Plockade ungefär tio stycken och kunde inte låta bli att smaka. Espelette är inte särskilt stark utan går att äta rå.

Visst bränner det, men hettan är långt ifrån panikframkallande som en del smaker på andra sidan av chiliskalan. Snarare är smaken lite saftigt fruktig med lite sötma. Riktigt angenäm.

Mina tre små mogna Habanerosar ser verkligen ut som de heter. Små lågor av Hellfire.
Mina tre små mogna Habanerosar ser verkligen ut som de heter. Små lågor av Hellfire.

Skar av toppen på alla frukterna för att kolla att de inte var ruttna eller hade insekter i sig – det kan hända. Sen åkte de i torken. Ska hålla koll för att se hur lång tid de behöver.

Tog tre underutvecklade Habanero som också färgat ut. Där får man hålla noggrannare koll på fingrarna när man tvättat och hanterat dem – ni vet vad som händer annars. Habanero Hellfire smakar faktiskt lite som den heter.

2 reaktioner till “Dags att skörda Espelette”

  1. Nu har jag läst, och läst, och läst i ett par timmar. Skrattar, ler och blir nyfiken. Mycket rolig, klok och finurlig läsning är det. Det enda som stör lite är när en del bilder inte funkar. Som t ex karta över gården under ”Om”.
    Hittat två kontaktlänkar som inte heller funkade när jag testade. Synd om man inte vill skriva i kommentarsfältet.
    Lycka till med chillitorkningen! 🙂
    Barbara

    1. Hej Barbara, kul att du gillar bloggen. Har testat både kontaktlänkarna och kartan över gården och de verkar fungera från min sida i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.