Diamanter är för flyktig kärlek

Rösen är kända genom hela mänsklighetens historia. Det finns knappast något bättre sätt att visa sin kärlek än att med svett och blånaglar dra ihop sten till en rejäl hög. Ett kärleksröse för evigheten.

Diamanter är glitter för på ytan. Riktiga kärlekssymboler byggs för framtida arkeologer.
Diamanter är glitter på ytan. Riktiga kärlekssymboler byggs för framtida arkeologer.

Många ger diamanter som kärleksbevis. De har gått på myten att diamanter varar för evigt. Vid 700 grader (vanlig temperatur vid en villabrand) omvandlas diamanter till koldioxid och kan försvinna spårlöst. Men en gråsten ligger där man lagt den.

Diamanter är för lättviktig kärlek. För kärlek som kan mätas i tiondels gram. Riktig kärlek mäts i ton. Titta bara på pyramiderna – där har du kärleksrösen som menar allvar.

Och diamanter är billiga, tvärt emot vad många tror. En snabb försäljning av några fondandelar så har du en kärleksgåva för känslor som kommer och går i takt med börskurserna. Dessutom kan de snabbt omsättas till kontanter när någon av er tröttnar.

Så är det inte med ett kärleksröse. Det ligger där det ligger som ett ständigt bevis för er kärlek och med tiden kommer det att skyddas av fornminneslagen. Gråsten är kärlekens hårdvaluta och kan inte snabbt omsättas till flyktiga kontanter.

Menar du allvar med dina känslor? Visa då att du är villig att slita för er kärlek. Vill du veta att din partner är seriös? Be hen att bygga ett kärleksröse som ett bevis för kommande generationer.

Stenen kan du hämta gratis på mina åkrar.

Den som menar allvar med sina känslor är välkommen att bevisa sin kärlek på mina åkrar.
Den som menar allvar med sina känslor är välkommen att bevisa sin kärlek på mina åkrar.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.