Miniväxthuset fungerar

Annons
Mitt dubbelväxt hus verkar fungera som det är tänkt. Bara jag kommer ihåg att vädra på dagarna. Har ställt in två hinkar med vatten för att hjälpa till med att jämna ut temperaturskillnaderna. Hur mycket de hjälper vet jag inte. Kanske lite. En enkel och billig åtgärd i alla fall.
Mitt dubbelväxthus verkar fungera som det är tänkt. Bara jag kommer ihåg att vädra på dagarna. Har ställt in två hinkar med vatten för att hjälpa till med att jämna ut temperaturskillnaderna. Hur mycket de hjälper vet jag inte. Kanske lite. En enkel och billig åtgärd i alla fall.

För en dryg vecka sedan byggde jag ett litet bågväxthus över odlingsbordet i mitt stora växthus. Planen var att kunna få ut en del av de växter som började bli förvuxna – även om frostrisken inte är över.

Så för några dagar sedan hade vi första flytten. Tomater och ungefär hälften av chiliplantorna fick flytta ut. Och än så länge lever de. Trots några misstag

Först hade jag glömt att koppla in frostvakten, så det blev lite väl kyligt för växterna första natten. Men de verkar ha överlevt i alla fall. Värre var det att jag missade att öppna odlingstunneln dag två. Tänkte inte på hur varmt det faktiskt bli i innerväxthuset trots att det bara är 15 grader i skuggan ute.

Annons

När jag var där och tittade till dem hade temperaturen stigit till 43 grader. Så det var bara att snabbt öppna båda ändar på tunneln för att få ner temperaturen. Tomaterna slokade lite efter den pärsen men de verkar ha klarat sig.

Får se om jag i framtiden skaffar automatiska öppnare till tunneln. Tänker mig tillsågade ramar med fönster och sedan luftventil till dem. Då får jag i alla fall en sak mindre att bekymra mig över.

Dela gärna
Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.