Redo för snöstorm

Annons
Dela gärna
Det började vid halv tolv tiden med enstaka flingor. Då var det fortfarande helt vindstilla. Sen tätnade snöfallet och nu har det börjat dåna lätt i huset när byarna slår till. Dags att fixa lite mat och luta sig tillbaka framför brasan.
Det började vid halv tolv tiden med enstaka flingor. Då var det fortfarande helt vindstilla. Sen tätnade snöfallet och nu har det börjat dåna lätt i huset när byarna slår till. Dags att fixa lite mat och luta sig tillbaka framför brasan. Ibland får jag synpunkter på att jag alldeles för sällan är med på bild här på bloggen – med den här bilden har jag åtminstone delvis bättrat mig.

Det är sällan någon större dramatik här på gården så jag försöker ta tillvara på de möjligheter som ges. Nu varnar SMHI för snöstorm och då tar jag tillfället i akt. Vedförrådet är påfyllt, vattendunken fylld och jag har gått en runda och städat undan saker som kan flyga omkring.

Nu räknar jag inte med snöstorm på riktigt. Men ett rejält snöfall kombinerat med byvindar uppåt 24 sekundmeter ger mig i alla fall en ursäkt. Turligt nog ska det bli västliga vindar och då bor jag i lä av grannens skog.

Det blir i alla fall inget utarbeta idag. Istället tänker jag tända en brasa, laga riktig varm choklad (inget O´Boy-trams utan kakao, socker och mjölk) och börja skissa på årets odlingsplaner. Frökatalogerna för 2015 har kommit och nu har jag tillräckligt med mark för att riktigt kunna ge mig hän. För tillfället är jag uppe i 30 sorter med betoning på örter som fungerar bra att torka. Att så frön är ett billigt nöje och jag kan kosta på mig att så lite sorter bara för skoj skull. Som turkisk drakblomma – bara för att det låter kul.

Annons

Innan snön lade sig mätte jag också upp mitt nya fält mer i detalj och kommer att göra en noggrann ritning så att alla växter åtminstone får en chans att komma till sin rätt.

Snöstorm är ett bra skäl att koppla av.

Annons

3 reaktioner till “Redo för snöstorm”

  1. Hejsan på dig, har just hittat din sida du verkar vara en rolig o trevlig prick du skriver mycket intressant om mycket olika saker , är du hobbybonde eller lever du på din gård, hur mycket mark anser du att man behöver för att kunna leva o bli självförsörjande, som sagt trevlig sida jag återkommer fler gånger Svejs GA

    1. Jag gör ett seriöst försök att försörja mig på en liten gård. Men att bli självförsörjande på så sätt att man bara lever på egen produktion tror jag inte på – åtminstone om man vill ha el, internet, tv och bil. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.