Sådd

Nysått, men det ser inte mycket ut för världen. Förhoppningsvis kommer det att vara grönt av klöver och timotej om någon eller några månader.
Nysått, men det ser inte mycket ut för världen. Förhoppningsvis kommer det att vara grönt av klöver och timotej om någon eller några månader. Hoppas denna sådd blir lika bra som förra årets.

Väderprognosen lovade regn på söndagen så i fredags blev det ytterligare en heldag på fältet. Eftersom jag skulle resa bort över helgen var det bara att jobba på för att bli klar med årets sådd..

Lyckas man bara få fast gamen kan man släpa ut ganska stora stenar med traktorn.
Lyckas man bara få fast gajen kan man släpa ut ganska stora stenar med traktorn.

Började med att släpa bort tre större stenar som jag dragit upp. Enda problemet är egentligen att lyckas fästa en gaj eller en lina runt stenen. Då är det bra med kantiga stenar. Sitter linan eller kättingen är det bara att släpa ut dem till åkerkanten .

Därefter harvade jag ett par timmar till. Lyckades jämna ut de värsta hålorna  så att fältet blev någorlunda jämnt. Antar att jag gör något fel, men till slut var jag nöjd i alla fall. Avslutade med att harva drag vid drag så att jag skulle kunna se var jag sått.

Efter att ha mätt upp rätt spridnings hastighet på min sålira var det bara att börja vandra fram och tillbaka. Den här gången sådde jag timotej och rödklöver och med små frön blir det lite finlir för att få hastigheten rätt. Fyra meter mellan varje sträcka så det blev en promenad på några kilometer.

Det saknades några hekto när jag var färdig så det blev att åka hem och fylla på. Till slut harvade jag över fältet en gång till på andra ledden för att mylla ner fröna. Eftersom det väntades regn (och jag inte har någon vält) så hoppade jag över vältningen.

Allra sist gick jag ett varv runt fältet och bar ut ett trettiotal stenar som var i bärstorlek och en del nystan med rötter.

Så var årets sådd avklarad. Nu är det bara att hoppas på det bästa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.