Mellandagseran

Det är varken riktig vinter eller något annat. Temperaturen runt nollan och varken snötäcke eller barmark. Bara gråväder och fukt – sådan är mellandagseran.
Det är varken riktig vinter eller något annat. Temperaturen runt nollan och varken snötäcke eller barmark. Bara gråväder och fukt – sådan är mellandagseran.

En era är en tidsperiod och mellandagarna är just dagar mellan. Mellan händelser av betydelse. I staden kan man fördriva dessa dagar med att förbruka de pengar man har kvar efter julhandeln. På landet är det bara grått.

Efter julhandeln hade jag tänkt ta några dagar för att vila upp mig. Sen skulle det julpyntas och firas jul. Under mellandagarna var planen att jag skulle skaffa mig ett litet försprång inför det nya året genom att komma igång med 2019:s alla projekt. Nu har jag visserligen firat jul, men resten av planerna har liksom inte kommit igång. Jag har gjort några halvhjärtade försök men antingen har det varit för ruggigt eller så har jag saknat någon vital del för att projektet ska framskrida. Jag tror nästan jag behöver nyår som en mental omstart inför det nya året.

Jag är aktiv i teorin

Det är inte så att jag saknat projekt. I teorin har jag varit mycket aktiv och har got om planer för gården. Det är bara den fysiska energin som saknats. Kanske blev det lite för mycket under julhandeln och jag behöver mer tid för att återhämta mig. Känner mig inte det minste deprimerad eller så utan är full av teoretisk energi inför alla projekt och riktigt längtar efter att få komma igång. Men som sagt – mellandagseran lägger sordin på stämningen så jag kommer inte riktigt igång.

Under julhandeln innebar varje timme som jag inte producerade förlorade inkomster och det höll mig igång nästan dygnet runt. Inte så att jag saknar den pressen men dagarna är inte lika viktiga längre. De är bara mellandagar.

Till och med hönsen känner av den gråtrista verkligheten under mellandagarna. Tidigare år har de inte brytt sig om snön men nu föredrar de att invänta bättre tider i hönshuset.
Till och med hönsen känner av den gråtrista verkligheten under mellandagarna. Tidigare år har de inte brytt sig om snön men nu föredrar de att invänta bättre tider i hönshuset.

Planen för året är i alla fall att få klart ladugård, gäststuga och hönshus. Fixa stängslet och årsveden och kanske komma igång med cannabisodlingen som jag planerade förra året. Jag ska dessutom bli flitigare med bloggen och Youtubekanalen som båda blivit sorgligt försummade under senhösten. Sen funderar jag på att testa med lite kalkonuppfödning, göra en grusplan vid ladugården, köpa ny bil och skaffa en bättre kamin till huset. I teorin är det här redan klart. Jag behöver bara samla ihop energin för att fullborda det rent fysiska arbetet.

Men det får bli efter nyår. Efter mellandagseran.

Jag håller på att trappa ner min närvaro på Facebook så följ gärna bloggen direkt

Loading

3 reaktioner till “Mellandagseran”

  1. Synd att du drar ner på Facebook. Jag tycker det är så roligt att följa dig, men orkar och hinner inte prioritera att läsa de bloggar som inte lägger en länk på Facebook.

    1. Hej Stina, jag kommer inte att försvinna från Facebook men eftersom bara en bråkdel av de som följer mig där ser bloggen i flödet tänkte jag satsa mer på att få fler direkta prenumeranter på bloggen. Då vet jag att jag når ut.

  2. Anders, det här ska jag sno, ” I teorin är det här redan klart. Jag behöver bara samla ihop energin för att fullborda det rent fysiska arbetet.” Det är helt genialt! Jag är numera aktiv i teorin! Tack för detta och Gott Nytt År!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.