Så gick jag genom isen – igen

Annons
Jag promenerade utan större funderingar, ända tills jag gick igenom isen. Nu var det bara diket jag plurrade i, men det gav mig ändå en tankeställare.
Jag promenerade på dammen utan större funderingar, ända tills jag gick igenom isen. Nu var det bara diket jag plurrade i, men det gav mig ändå en tankeställare.

Efter en så här lång köldperiod tog jag för givet att isen skulle vara stabil att gå på. Det stämmer kanske – men när jag tog en genväg gick jag igenom i alla fall.

Att gena över isen när bron är precis bredvid kan verka onödigt, men det var faktiskt lite närmare.
Att gena över isen när bron är precis bredvid kan verka onödigt, men det var faktiskt lite närmare.

Det var för ett par år sedan nu som jag sist fick uppleva att isen brast under mig. Den gången var det på vårkanten, så nu har jag känt mig trygg när jag spankulerat över kräftodlingen. Men när jag genade över diket bredvid så brast isen i alla fall och jag lyckades med nöd och näppe rädda mig från att få vatten i stövlarna.

Nu skiljer sig förhållandena en hel del mellan ett strömmande dike och min stillastående damm, men jag fick mig ändå en tankeställare. Skulle jag gå genom isen på dammen så kan jag bli liggande ett tag. Hittas till våren med stelfrusen överkropp och bena uppätna av rödlistade kräftor. Det var ingen vacker syn jag målade upp för mitt inre. Så nu har jag investerat i isdubbar.

Annons

Så nu har jag inhandlat isdubbar. En billig försäkring.
Så nu har jag inhandlat isdubbar. En billig försäkring.

Kanske ser lite skoj ut att gå omkring med dem i trädgården men jag tänker att om ingen skulle hitta mig på isen, så är det ingen som ser mig gå omkring med isdubbar heller.

Man skulle kanske kunna fråga sig vad jag har på isen att göra överhuvudtaget. Men jag ser det som ett lysande tillfälle att mäta upp dammen mer exakt och att dessutom få ett nytt perspektiv på gården. Jag kanske till och med skaffar skridskor någon dag.

Jag har tagit hål på isen på ett par ställen och den är nu tio centimeter tjock. Borde räcka gott till och med för en stabil person som jag. Men isdubbar är ändå en billig försäkring. Så länge jag kommer ihåg dem.

Dela gärna
Annons

En kommentar till “Så gick jag genom isen – igen”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.