Gräsänder är odryga

Det som finns kvar av andfru nummer två liknar mest resterna av en sprucken dunkudde. Eftersom förövaren tagit sig tid att plocka anden på plats misstänker jag rovfågel.
Det som finns kvar av andfru nummer två liknar mest resterna av en sprucken dunkudde. Eftersom förövaren tagit sig tid att plocka anden på plats misstänker jag rovfågel.

Om en fru bli mördad, då har man otur. Men om även nästa fru möter sin baneman, då börjar åtminstone jag att ana ugglor, eller kanske räv, i mossen.

Förra året hade jag ett gräsandspar som verkade etablera sig i dammen. Och när anddrakens första fru gick åt så skaffade han sig snabbt en ny. Men nu har även fru and nummer två blivit dödad. Det verkar vara kort hållbarhet på änderna i min damm.

Den här padda är avskriven från misstankar. Även om han anträffades i anslutning till brottsplatsen. Sen påstår Wikipedia att paddor har så starkt gift att de kan döda en hund. Kan det verkligen stämma?
Den här paddan är avskriven från misstankar. Även om han anträffades i anslutning till brottsplatsen. Sen påstår Wikipedia att paddor har så starkt gift att de kan döda en hund. Kan det verkligen stämma?

Jag har några grannar som försökt övertala mig att skaffa ankor till dammen. Tänkte själv att det kunde vara trevligt men nu ser oddsen inte så goda ut. Det är en sak om det okända rovdjuret käkar upp gratisfåglar, men jag vill inte investera tid och pengar i rovdjursmat.

Vem det är som ser dammen som sin privata jaktmark vet jag inte. Räven skulle kunna vara misstänkt men eftersom förövaren tar sig tid att plocka änderna så misstänker jag någon rovfågel. Min erfarenhet av räv är att de bär iväg med mindre byten.

Kan det vara höken? Har fått höra att grannarna har haft flera höns som blivit tagna av höken, men jag vet inte hur stora byten den tar. Mina höns har hittills varit förskonade. Men så har de en hyfsat säker hönsgård också. Någon gång ska jag nog kunna ta förövaren på bar gärning.

I alla fall om anddraken fortsätter att fylla på med nya fruar.

En kommentar till “Gräsänder är odryga”

  1. Träligt på ren sörmländska att du har en mördare i krokarna! Ang paddan, så nej. Men kräks och blir ynklig- det blir hunden! Vår kära Siv har testat vid flera tillfällen. Sedan så.. inte för att vara sån men paddan på bilden är väl ändå en groda?;).

    Du har en härlig blogg som jag med glädje följer!

    Våriga hälsningar/Marie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.