Din guide till livet på landet

Bra grejer

Sidan innehåller annonslänkar

Det här är ingen webbutik utan en länksamling till prylar och annat som jag redan skaffat till gården och är nöjd med. Letar du efter bra böcker om lantliv hittar du dem här.

Hönorna håller sig i bakgrunden när det kommer människor in i hönsgården.

Höns

HönsfoderHönsfoder När jag köper ekologiskt foder till hönsen brukar jag köpa för ett par månader i taget. Mina 20 höns äter ungefär 2 kg om dagen så jag beställer 100 kilo. Sen drygar jag ut fodret med helt korn – korn kostar 6 kr kilot och Lantmännen Eko 9,88 plus moms.
25 kg kostar 309:- hos Granngården – fri frakt över 500:-. Här kan du beställa

ÄggskalSnäckskal Mina värpande höns har alltid fri tillgång till snäckskal. En del föredrar att ge dem krossade äggskal – men jag är lite orolig för smittrisken och en säck med snäckskal räcker i ett par år för mig.
Kostar 100:- hos Granngården – fri frakt över 500:-. Här kan du beställa

FoderautomatFoderautomat Den här foderautomaten har jag i hönshuset och den fungerar utmärkt med lite spill. Den finns i två varianter och jag har den som rymmer tio kilo – lagom för ett 20-tal höns.
Kostar 120:- hos Granngården – fri frakt över 500:-. Här kan du beställa

VattenautomatVattenautomat Jag har omvärderat den här vattenautomaten. Första var jag djupt missnöjd och den första lämnade jag tillbaka och fick en ny. Nu har jag upptäckt hemligheten – med vaselin eller bivaxsalva på skruven i toppen så blir den tät och vattenautomaten fungerar utmärkt.
Kostar 360:- hos Granngården – fri frakt över 500:-.  Här kan du beställa

_DSC2897

Hund

PurenaturalHundfoder Pumah får numera Purenaturals Grainfee Lamb. Hon är egentligen inte särskilt kinkig med maten men när hon nu snart är tio år tycker vi att hon ska ha kvalité.
Kostar 559:- för 12 kg hos Arken Zoo – fri frakt över 500:– Här kan du beställa

Koppel Jag använder nästan bara flexikoppel (pudel-jojo) till Pumah. Hon går nästan alltid lös här på gården men när det är mörkt vill jag veta var hon är. Jag föredrar flexikoppel med band framför lina eftersom det känns som de trasslar in sig mindre i träd och buskar.
Kostar 289:- på Arken Zoo – fri frakt över 500:– Här kan du beställa

Borste Bästa borsten för Pumahs päls är Furminator. Speciellt när hon fäller underullen som lägger sig i drivor på golvet. En del kan man plocka för hand om man har tålamod men Furminator tar det mesta. Det finns billigare kopior – men de är inte lika bra.
Kostar 549:– på Arken Zoo – fri frakt över 500:– Här kan du beställa

Den här såsen uppskattas av de flesta – mina andra chilisåser med röksmak och den extremstarka är mer för entusiasterna.

Min söta heta chilisås

Min huvudsakliga sysselsättning är mathantverk och idag tänkte jag bjuda på receptet till min chilisås Söt&Het. Älskar att använda den både

Läs mer

Relaterade inlägg

Maran

Maran är en hönsras som härstammar från Frankrike. Det är en kombinationsras som är känd för att ha exceptionellt fint

Läs mer

Om

Om bloggen: Från Stockholm till vägens slut är en blogg som jag startade när jag flyttade ut till landet. Numera ligger

Läs mer

Anders Möller

Lantlevande Youtuber

För drygt tio år sedan lämnade jag Stockholm för ett enklare liv på landet.
Men det blir aldrig som man tänkt sig – fast det kan bli bra ändå.

Anders Möller

Mina favoriter
Annons

Konsten att flytta till landet

Boken om mina första tio år som lantbo – med och motgångar.
Mina favoriter