I år SKA min säng bli färdig

Sex tum sex till sängstolpar och två tum åta till gavlar och sidor. Jag har använt en del beslag till sängramen men i övrigt ska den sättas ihop med träplugg.
Sex tum sex till sängstolpar och två tum åtta till gavlar och sidor. Jag har använt en del beslag till sängramen men i övrigt ska den sättas ihop med träplugg.

Ett av mina projekt här på gården är att skapa det perfekta sovrummet. Själva rummet blev klart förra vintern – men min nya säng hamnade i långbänk.

Funderade ett tag på att köpa en säng från IKEA, men efter besök i Kungens Kurva kom jag på andra tankar. Så jag började med att sätta ihop en sängram så jag kunde flytta in i nya sovrummet.

Rejäla stolpar

Sängstolparna hittade jag ute bland det gamla virket vid lagården. Rejäla bitar som antagligen har väldigt många år på nacken. Det blev mycket funderande innan jag satte sågen i dem. Hur ska sänggaveln se ut, hur höga ska benen vara, hur mycket ska de sticka upp över sängen?

Men när jag väl bestämt mig var det bara att börja såga. Min förhoppning är att sängen kommer att se riktigt rustik ut. Som om den stått där sedan huset byggdes – eller ännu tidigare – att huset en gång byggdes runt sängen.

Den kommer i alla fall att bli hyfsat jordbävningssäker.

Och till slut blev den klar!

En kommentar till “I år SKA min säng bli färdig”

  1. Härligt, det är klart att du ska göra sängen själv! Varför köpa när man kan bygga?! Tror den kommer bli hur snygg som helst. Glöm inte att uppdatera så att man kan se hur det går 🙂 Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.