Nu har jag byggt min egen säng

Till slut står den där. Det började med att jag renoverade rummet. Sen blev spisen fixad och fönstren bytta. Nu är min säng klar och det enda som återstår är en balkong … sen har jag skapat det perfekta sovrummet.
Till slut står den där. Det började med att jag renoverade rummet. Sen blev spisen fixad och fönstren bytta. Nu är min säng klar och det enda som återstår är en balkong … sen har jag skapat det perfekta sovrummet.

Äntligen är sängen klar. Nästan i alla fall, lite detaljer och utsmyckning återstår fortfarande. Men det mesta är på plats och jag har testsovit den ett par nätter.

Fick idén till sängen för länge sedan. Den är byggt av gammalt restvirke som låg lagrat här på gården. Det var de rejäla stolparna som inspirerade – 6 tum 6 måste bara bli bra sängstolpar.

Under arbetets gång har jag haft mina tvivel emellanåt. Funderade ett tag på att köpa en Ikea-säng istället – men efter att ha sett den i verkligheten släppte jag den tanken. Kamprad har ändå fått bistå med en del detaljer till min säng: mittkonsolen och sängbottnarna. Det gick helt enkelt inte att tillverka dem billigare själv. Och eftersom det är detaljer som inte syns kan jag leva med det.

Vad som återstår är en rundad gavel vid fotändan. Och om jag någon gång får hit en konstnärligt begåvad människa så ska denna få smycka cirkeln i huvudgaveln.

Jag är inte ensam om att uppskatta den nya sängen.
Jag är inte ensam om att uppskatta den nya sängen.

Sen återstår bara lite finputs. Passningen är ännu inte riktigt hundra på alla ställen (om jag sjösatt den hade den inte varit tät) och det ska jag ta itu med när andan faller på. Nu har jag i alla fall kommit upp från golvet och kan blicka ut över hönsen i ena fönstret och dammen genom det andra.

Kalla nätter ska jag ligga i min gedigna säng och lyssna på en sprakande brasa i rörspisen. Varma nätter ska jag sova med öppet fönster och myggnät så att jag kan väckas av fågelsången.

Har man byggt en säng har man inte levt förgäves.

 

10 reaktioner till “Nu har jag byggt min egen säng”

 1. Grattis, du har byggt en säng för generationer. Lite annat än de spånskive- och fanérkonstruktioner man kan köpa hos Ingvar och andra möbelvaruhus. Men det lär inte vara något du drar fram med ena handen när du ska dammsuga….
  Roligt att din fyrbente vän (äggtjuven) också trivs med nytillskottet.
  Jag får en vision av Antikrundan år 2214 där man blir hänförd över den rustika handbyggda sängen från tidigt 2000-tal, vilken kvalitet!

  1. Måste komma ihåg att signera den och skriva årtal så de inte misstänker att det är en reproduktion 2214.

 2. Fint, Anders, den sängen är unik! Måste du verkligen ha en gavel vid fotändan? Sängen är fin som den är. Älskar överkastet, den blir man glad av.
  A.

  1. Har en plan för fotändan, men jag får se var jag landar. Det här projektet växer fram efter hand och risken finns jag om tio år fortfarande håller på att finslipa några detaljer.

 3. Snyggt jobbat. Men du låter väl inte sängen stå vid fönstret. Förutom att det ger drag speciellt vid huvudet är det inte feng shui.

  1. Tyvärr är det omöjligt att undvika fönster i det här sovrummet. Fönster på två väggar och rörspisen på den tredje lämnar inte mycket utrymme för möbleringsalternativ.

 4. Bra jobbat! Så himla kul med en egen säng, ja alltså egenbyggd 🙂 När är det dags för balkong? Har också en plan på att skaffa balkong till vårt perfekta sovrum. Men vi har ju inte ens golv och väggar helt klara så det är en bit bort med balkong.
  I övrigt så är man ju lite skadad. Hela inlägget handlar om sängen och det jag reagerar mest på är att du kan titta ut över dammen. Dvs du har en damm! Dvs jag är sjukt avis!! En damm är en av mina största drömmar, tänk att kunna sitta vid dammkanten och titta ut över vattenytan. något mer rogivande kan jag inte föreställa mig. Eller som du vakna och börja dagen med att titta ut över dammen. Det är vad jag kallar vardagslyx!!

  1. Det här blir min första sommar med damm och ser fram mot hur det kommer att bli. När ska jag ta första simturen. 🙂

 5. den ÄR unik din säng men den ser lite hård ut jag hade målat den i en nyans som finns i tapeten o satt träkulor på stolparna

  1. Ser hård ut, men är väldigt mjuk. 🙂 Har funderat på kulor på stolparna men inte fattat något beslut ännu. Det tar tid att tänka. Gaveln är målad i en grundfärg som eventuellt kommer att få utsmyckningar med tiden, och då kommer jag att ta hänsyn till tapetfärgerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.