Överraskad av sotaren

Ingen fara på taket – bara en sotare. Nu när jag bor här på heltid blir det sotning två gånger om året. Vet att det finns sota-själv-kurser. Men jag är inte så förtjust i höjder...
Ingen fara på taket – bara en sotare. Nu när jag bor här på heltid blir det sotning två gånger om året. Vet att det finns sota-själv-kurser. Men jag är inte så förtjust i höjder…

Kommunen har gjort en upphandling så nu är det en ny sotare som ansvarar för min skorsten. Övergången har inte gått helt smidigt, men nu är det sotat i alla fall.

Det började i februari då jag fick besked om att det var dags för brandskyddskontroll. Tyckte då att man borde kunna samordna brandskyddskontrollen med sotningen som blev gjord i höstas. Och när det närmade sig hörde den nya sotaren av sig och det visade sig att överlämningen mellan de olika sotarna inte varit helt okomplicerad. Så brandskyddskontrollen blev skjuten på framtiden.

Så idag var det dags för sotning. Han skulle dyka upp mellan 9 och 11 men redan vid halv nio blev han upptäckt av Pumah. Lyckligtvis var han inte det minsta hundrädd. Det blev att snabbt rensa bort allt från eldstäderna och bära upp stegen till huset.

Fick i alla fall beröm för min skorsten som var i utmärkt skick. Inte för att jag har någon egentlig del i det – men jag tar åt mig berömmet i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.