Ljussken i natten

Först bara svaga blänk mellan träden. Men ljuset blev starkare och starkare allt eftersom det kom närmare. Till slut nådde det skogsbrynet – gränsen till mina marker.
Först bara svaga blänk mellan träden. Men ljuset blev starkare och starkare allt eftersom det kom närmare. Till slut nådde det skogsbrynet – gränsen till mina marker.

Jag satt och tittade på Jordskott när jag plötsligt tyckte mig se ljussken ute i skogen. Mulna nätter så här års brukar fönstren bara vara svarta speglar, men det var definitivt något som rörde sig ute i mörkret. Något stort.

Jag känner mig inte det minsta mörkrädd här på gården. Då hade det varit jobbigt att bo på landet. En stor del av året är det svart, riktigt svart, på nätterna. Särskilt åt det håll som ljusskenet kom ifrån. Däråt finns inga vägar, inga hus, utan bara närmare en mil av skog. Det finns saker jag har respekt för i skogen. Hade en vildsvinsgalt som gick och grumsade ilsket i skogen här för något år sedan. Den hade jag respekt för. Och ibland passerar en älgko med kalv. Den har jag också respekt för. Det är potentiellt farliga djur. Men inget man grubblar över.

Men nu var det alltså mystiska ljussken i skogen. Ljussken som kom allt närmare. Till slut var jag tvungen att öppna fönstret och då hörde jag var det var. Grannen håller på att gallra skogen och tydligen har en av maskinförarna bestämt sig för lite kvällsjobb. Så det var en skördare som kom smygande genom natten.

Man behöver inte oroa sig för ljus i skogen. Har tillräckligt att göra ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.