Det fick bli en paketlösning

Öppnas om två år. Nu ska ogräset och rötterna få gosa till sig under plasten ett par år. en ska jorden ut på fältet igen.
Öppnas om två år. Nu ska ogräset och rötterna få gosa till sig under plasten ett par år. Sen ska jorden ut på fältet igen.

Marken bortom dammen, eller skuggfältet som jag kallar det, var mer sankmark än åker och hade en del gamla stubbar och rötter. Innan grävaren spred ut det han grävde upp ur dammen så drog han ihop en hel del av matjorden till en hög.

Där ligger nu en blandning av jord, ogräs och rötter. Målet är att högen ska få kompostera ett par år innan jag sprider ut den på fältet igen. Men på något sätt måste jag hålla efter ogräset. Lösningen blev Mypecks.

 

När jag informerade mina gäster om projektet möttes jag av entusiasm. Att dra plast över en hög med jord lät rätt lättsamt. Att vi sedan plockade sten för att hålla duken på plats såg jag som en bonus. Både stenröjning och marktäckning på en gång. En paketlösning.

Vid det här laget borde jag veta bättre än att gå ut på en blöt åker med träskor. Men jag skulle ju bara ta en bild av jordhögen...
Vid det här laget borde jag veta bättre än att gå ut på en blöt åker med träskor. Men jag skulle ju bara ta en bild av jordhögen…

4 reaktioner till “Det fick bli en paketlösning”

  1. Helt sant, men Mypecks är en väv som håller ute ljuset men släpper igenom luft och vatten. Tror det kommer att bli riktigt bra. 🙂

   1. Hade på känn att du tänkt igenom och visste vad du gjorde 😉

    Vart fick du tag i den väven förresten? Har en liknande hög som behöver vara ogräsfri!

    1. Väven köpte jag från tradgardsteknik.se. De har en stökig webbsida, men mycket användbart för såna som oss. Köpte väven till rabarberna men den är väldigt praktisk till jordhögar också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.