Änderna har återvänt till dammen

De båda gräsänderna tillbringade en regnig söndag i dammen. Nu är det andra året och växterna börjar ta fart så  det verkar finnas gott om mat för dem. Har sett tendenser till algtillväxt så det kanske blir att ta fram krattas och rensa alger senare i år.
De båda gräsänderna tillbringade en regnig söndag i dammen. Nu är det andra året och växterna börjar ta fart så det verkar finnas gott om mat för dem. Har sett tendenser till algtillväxt så det kanske blir att ta fram krattas och rensa alger senare i år.

Efter förra årets dramatik i dammen hade jag nästan glömt bort mina änder. Men idag var de tillbaka – draken och hans nya fru.

Har svårt att avgöra om det är samma gränsänder som i höstas, men oddsen talar för det.
Har svårt att avgöra om det är samma gränsänder som i höstas, men oddsen talar för det.

Nu vet jag inte med säkerhet att det är höstens änder som nu simmar i dammen. Men de stämmer både till färg och antal så jag kommer att se det som en återkomst. De verkar rätt skygga av sig så jag tvivlar på att de kommer att häcka här.

Alldeles för mycket hundar, katter, människor och hjortar runt den här dammen. Hade de varit smarta hade de bosatt sig ute på ön. Men de kanske har instinkt nog att förstå mina brobyggnadsplaner.

Hur som helst är varje djurliv som jag själv slipper ta ansvar för välkommet. Med undantag av möss, sork, vildsvin, rådjur, rönnbärsmal och äppelvecklare. Förhoppningsvis  kommer naturen att ta hänsyn till mina önskemål eftersom jag är så hänsynsfull mot naturen.

2 reaktioner till “Änderna har återvänt till dammen”

  1. Du kommer defintivt vilja bli av med hjortarna när du planterat dina äppelträd! (Fått mina ungträd synnerligen radikalt beskurna i vinter. Mina tafatta försök att näta in dem var uppenbart bara löjligt. )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.