Ny kläckning på gång

Efter några år är jag fortfarande väldigt nöjd med min äggkläckare. Den här omgången har jag bara 20 ägg i den, men hoppas köra en ny omgång om en månad.
Efter ett par år är jag fortfarande väldigt nöjd med min äggkläckare. Den här omgången har jag bara 20 ägg i den, men hoppas köra en ny omgång om en månad.

På annandagen passade jag på att lägga i en ny omgång ägg i kläckaren. Det milda vädret gjorde att jag kunde samla ägg med hyfsad temperatur.

I den bästa av världar kläcks 20 Lohman-ättlingar runt den 17 januari. Min bästa kläckning hittills gav nära 90 procent kläckning. Men jag är lite orolig för att äggen har varit kalla. Det är problemet med att kläcka vid den här årstiden.

Det är också skälet till att jag inte beställer några ägg så här års. Frakten i sig brukar fungera bra, men det finns aldrig några garantier för hur kallt det kan bli i transportbilen. Samma problem finns under högsommaren. Det går inte att veta om lastbilen parkeras i solen när chauffören äter lunch.

Bästa resultatet har jag alltid fått med ägg från egna gården som slipper transporteras.

Jag har också planer för en andra ombyggnad av hönshuset. Efter två år med nuvarande layout vet jag vad som fungerar och vad som kan bli bättre. Trots att det är stor skillnad från hur det var från början. Mina hembygds reden är jag väldigt nöjd med, men med ett bättre system för utgödsling blir det både mer rationellt och mer utrymme för hönsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.