Kortläsare stoppar erotisk dans

Med en kortläsare kan jag numera tillmötesgå även kontantlösa kunder. Men villkoren sätter gränser för HUR tillmötesgående jag kan vara.
Med en kortläsare kan jag numera tillmötesgå även kontantlösa kunder. Men villkoren sätter gränser för HUR tillmötesgående jag kan vara.

Säljer man direkt till kund så blir det snart uppenbart att man behöver en kortläsare. Naturligtvis blir det ännu en merkostnad, men eftersom alternativet ofta är en missad försäljning är  det bara att bita i det sura äpplet.

Jag har införskaffat en iZettle – en liten kortläsare som kopplas till din smartphone via bluetooth. Kortläsaren kostar 796+moms och sen tillkommer en transaktionsavgift på 2,75 procent. Rätt okej tycker jag. Som småhandlare är det viktigast att slippa månadskostnader. Hittills har min kortläsare fungerat utan problem – den är kopplad till mitt företagskonto och jag har lagt in mina produkter i appen. Bara att trycka två gånger på Kiss me, spank me så räknar appen ut totalsumman för två burkar Sörmländsk honung med sting. Och när jag väljer ”Ta betalt” behöver kunden bara sticka in kortet i läsaren och slå sin pinkod – klart.

Begränsad kortläsare

Så långt allt väl. Men i det finstilta villkoren hittar man en del begränsningar för användandet. Att man inte får använda sin kortläsare för att sälja illegala vapen och narkotika känns rätt rimligt. Lite mer begränsande är det att jag inte får sälja tidningar och filmer med pornografiskt innehåll – vilka moraliska överväganden man än gör så är det trots allt lagligt. Min kortläsare får heller inte användas för att tillhandahålla sexleksaker – om det är det enda jag säljer. Tydligen skulle jag trots allt kunna utöka sortimentet med något dylikt eftersom jag dessutom säljer blåbärssylt.

Lockande rörelser

Däremot är det tvärstopp för ”erotisk dans eller jämförbara tjänster”. Det svider. Jag har alltså ingen möjlighet att dryga ut dagskassorna med lite lockande rörelser bakom disken. Har egentligen inte tänkt på den möjligheten innan jag läste villkoren för min kortläsare, nu känner jag mig lite upprörd.

Men skulle jag få något sådant erbjudande är det väl bara att slå in mina prestationer som honung – sen kan kunden få för 59 kronor ”jämförbara tjänster” – och ändå kunna betala med kort.

Nu önskar jag bara att de fick sin faktureringstjänst att fungera.

3 reaktioner till “Kortläsare stoppar erotisk dans”

  1. tror erotisk dans och vad det nu va, rimmar lite dåligt med din ekologiska profil, kanske inte, kolla om du kan få det klassat som ekologiskt!

  2. Hmmm, det där kortföretaget hade jag inte litat på för fem öre! De låter ju helt oseriösa???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.